Moonshine Inc czyli jak sam Klabater kiedyś wspomniał ich największa gra do tej pory. Jaki rezultat?
Zainteresowanie tytułem na poziomie Cyrku (O którym swoją drogą już zapomnieli i sami nie trzymają się roadmapy którą publikowali. Ani słowa o DLC i brak wersji mobilnej. Ciekawe jest to o tyle, że DLC było obiecane w kampanii crowdfundingowej po osiągnięciu progu.)
Wracając jednak do bimbrowników, gra nie porywa i wieje monotonią. Zainteresowanie jest żadne, choć tu akurat ciężko się dziwić bo i promocja jest żadna. Wykonanie jest raczej tandetne, o ile ograniczona przestrzeń w 3d prezentuje się całkiem ładnie to cała reszta wygląda tanio i na Boga która to już ich gra która w żenujący sposób wykorzystuje wstawki filmowe w trailerach. Gdybym miał opisać jak to odbieram po ostatnim trailerze, najbardziej adekwatnie oddało by to angielskie słówko - goofie.
Jak widać wielkość projektu jednak nie przekłada się na atrakcyjność gry.
No to co, czyli pewnie hejter i naganiacz na spadki? No właśnie nie. Zwyczajnie chciałbym, żeby Klabater robił dobre, wciągające i profesjonalne produkcje, bo jest to też w moim interesie jako akcjonariusza a na razie są od tego dalecy i wciąż brną w tą samą stronę.
Tym wątkiem chciałem rozpocząć dyskusję nad zbliżającą się grą, jej promocją i kierunkiem w jakim zmierza firma. Chętnie usłyszę wasze przemyślenia (o ile nie zostałem sam na pokładzie)