> Drogi "pracowniku" za wyniki finansowe odpowiada zarząd spółki a nie pracownicy. Emisja akcji na program motywacyjny po 0,10 zł w wielkości prawie 10% kapitału Spółki i dla zarządu, jest rozwodnieniem kapitału i niekorzystna dla mniejszościowych akcjonariuszy. Zmniejsza wartość firmy. Przerabialiśmy już marazm przez 3 lata w notowaniach z powodu poprzedniego programu motywacyjnego po 0,10 zł.
Mało wiesz o spółce "akcjonariuszu", o jej strukturze o tym jakie projekty i w jaki sposób realizuje. Bez pracowników często związanych z tą firmą 10-12 lat co jest ewenementem w IT nie byłoby wyników. W innych firmach zapewne zasiadaliby obecnie w zarządzie lub byli podkupieni przez inne firmy i tam realizowali projekty pozostawiając firmę w tarapatach.
Możesz mi wyjaśnić jak akcje z poprzedniej emisji, które nie znalazły się w obrocie bo pracownicy ich nie sprzedają wywołały marazm? Dodatkowo kiedy to właśnie po tym programie nastąpił wzrost kursu?
> Zarząd bierze przecież wysokie pensje, a form motywacji jest wiele.
Nie wiem ile bierze zarząd i czy to pensje wysokie czy średnie czy małe i mało mnie to interesuje. Wydaje mi się, że ty też tego nie wiesz, ale ciebie to akurat interesuje wiec piszesz tu jakieś niesprawdzone informacje żeby podgrzać atmosferę. Natomiast chętnie posłucham o tych innych formach motywacji. Bo jakoś nikt niczego nie pisze, zero propozycji. Słucham zatem?
> O "różnicy mentalnej" i "premiowaniu" nie będę się wypowiadał bo to są bzdety.
To wyjaśnia dlaczego masz taki a nie inny stosunek do programu motywacyjnego dla pracowników. Nie rozumiesz jak działa ta firma i to jest nieco przykre acz można to zrozumieć, nigdy się nie pofatygowałeś do nas :)