Dnia 2024-08-24 o godz. 16:20 ~Darek napisał(a):
> To przyspieszy przejęcie udziałów przez Mennicę, w czym widzisz problem? Zauważ jedno, założyłem jeden wątek merytorycznej dyskusji, nie naganiam pod każdym postem. Mam względnie duzo akcji i może jeszcze dokupię i nie mam zamiaru ich sprzedawać więc po co mam naganiać? Skoro uważasz że nie warto mieć akcji tej spółki to napisz merytorycznie dlaczego, sprzedaj i tyle.. będą wchodzić na rynek OZE, świetnie sobie radzą na nieruchomościach i na płatnościach.. w branży menniczej nie mają sobie równych.. mają pomys na biznes i na zwiększanie przychodów.. liczę że 2025 rok 1,5zl dywidenda i dalszy rozwój.. a propo jeszcze tego wątku.. mennica ma bardzo dużo w sobie klasy i za to ich szanuje. Złożyli ofertę kupna udziałów w Mennica Tower, ale z warunkiem że pieniądze mają trafić do ludzi którzy stracili swoje oszczędności. Radziwiłł się nie zgodził i Mennica ucięła temat. Więc uważam prywatnie, że moralność w XXI wieku to rzadkość.. więc tyle z mojej strony jak już zostałem wywołany. Pozdrawiam i zachęcam do sprzedaży wątpiących bo szkoda Waszego zdrowia i stresów
Po pierwsze - przejrzałem parę stron forum i nie zauważyłem ani jednego wątku merytorycznego podpisanego Darek. Możesz wskazać ten jeden swój wątek!!.
Po drugie - ponieważ założyłem parę merytorycznych wątków i napisałem parę postów wskaż mi w którym naganiałem na co? Na sprzedaż? Stawiasz tezę, cyt. "Skoro uważasz że nie warto mieć akcji tej spółki to napisz merytorycznie dlaczego,.... " - na jakiej podstawie? - (patrz pkt 3).
Po trzecie - Mam Ci zacytować ponownie kto powinien kupować długoterminowo akcje i dlaczego, więc nie pisz mi o naganianiu oraz o moralności w biznesie.
Po czwarte - piszesz, że masz względnie dużo akcji i może jeszcze dokupisz. Przeglądam skład akcjonariatu na wielu portalach ekonomicznych i nie zauważyłem w akcjonariacie MNC osoby o imieniu Darek. W składzie akcjonariatu Mennicy nie ma wielu akcjonariuszy np. Izabeli, Anny, Wiesławy, Małgorzaty, Waldemara, Staśka, Leszka, Piotra, Włodka i FIP FIZAN. Są OFE i PPK oraz spółki akcjonariusza większościowego Z. Jakubasa. W składzie akcjonariatu Mennicy od lat jest tylko jedna osoba będąca w składzie Rady Nadzorczej i Zarządu Spółki.
Po piąte - piszesz, że nie masz zamiaru ich (akcji) sprzedawać, ale także nie masz zamiaru zaprezentować swojej opinii nt. akcji spuszczenia kursu na 19,1 zł. w 22.08.24 r. (czwartek) oraz tygodniowego skupu akcji po 1000 szt. tygodniowo.
O takich drobnostkach jak zmianę z 2 na 1,5 zł. wartości dywidendy jaką planujesz za 2024 r. oraz umieszczeniu w sprawozdaniu finansowym za II kw. 24 , akapitu o 2 letnim okresie rozwiązywania sprawy Mennicy Towers pomimo tego, że jako akcjonariusz musiałeś wiedziałeś w czerwcu br., że obligatariusze Jarząbka postawili w stan upadłości jego spółki zależne, a więc nastąpiło "przyśpieszenie przejęcia udziałów przez Mennicę" nie wspomnę. (patrz pkt 3).