×ãÖDzÊÈü¹û

Forum ³Ò¾±±ðÅ‚»å²¹ +Dodaj wÄ…tek
Opublikowano przy kursie:  19,85 zÅ‚ , zmiana od tamtej pory: 23,93%

@Dareczku - wskaż swój merytoryczny wątek oraz post, w którym naganiam.

Dnia 2024-08-24 o godz. 16:20 ~Darek napisał(a):
> To przyspieszy przejÄ™cie udziałów przez MennicÄ™, w czym widzisz problem? Zauważ jedno, zaÅ‚ożyÅ‚em jeden wÄ…tek merytorycznej dyskusji, nie naganiam pod każdym postem. Mam wzglÄ™dnie duzo akcji i może jeszcze dokupiÄ™ i nie mam zamiaru ich sprzedawać wiÄ™c po co mam naganiać? Skoro uważasz że nie warto mieć akcji tej spółki to napisz merytorycznie dlaczego, sprzedaj i tyle.. bÄ™dÄ… wchodzić na rynek OZE, Å›wietnie sobie radzÄ… na nieruchomoÅ›ciach i na pÅ‚atnoÅ›ciach.. w branży menniczej nie majÄ… sobie równych.. majÄ… pomys na biznes i na zwiÄ™kszanie przychodów.. liczÄ™ że 2025 rok 1,5zl dywidenda i dalszy rozwój.. a propo jeszcze tego wÄ…tku.. mennica ma bardzo dużo w sobie klasy i za to ich szanuje. ZÅ‚ożyli ofertÄ™ kupna udziałów w Mennica Tower, ale z warunkiem że pieniÄ…dze majÄ… trafić do ludzi którzy stracili swoje oszczÄ™dnoÅ›ci. Radziwiłł siÄ™ nie zgodziÅ‚ i Mennica ucięła temat. WiÄ™c uważam prywatnie, że moralność w XXI wieku to rzadkość.. wiÄ™c tyle z mojej strony jak już zostaÅ‚em wywoÅ‚any. Pozdrawiam i zachÄ™cam do sprzedaży wÄ…tpiÄ…cych bo szkoda Waszego zdrowia i stresów

Po pierwsze - przejrzałem parę stron forum i nie zauważyłem ani jednego wątku merytorycznego podpisanego Darek. Możesz wskazać ten jeden swój wątek!!.
Po drugie - ponieważ założyłem parę merytorycznych wątków i napisałem parę postów wskaż mi w którym naganiałem na co? Na sprzedaż? Stawiasz tezę, cyt. "Skoro uważasz że nie warto mieć akcji tej spółki to napisz merytorycznie dlaczego,.... " - na jakiej podstawie? - (patrz pkt 3).
Po trzecie - Mam Ci zacytować ponownie kto powinien kupować długoterminowo akcje i dlaczego, więc nie pisz mi o naganianiu oraz o moralności w biznesie.
Po czwarte - piszesz, że masz względnie dużo akcji i może jeszcze dokupisz. Przeglądam skład akcjonariatu na wielu portalach ekonomicznych i nie zauważyłem w akcjonariacie MNC osoby o imieniu Darek. W składzie akcjonariatu Mennicy nie ma wielu akcjonariuszy np. Izabeli, Anny, Wiesławy, Małgorzaty, Waldemara, Staśka, Leszka, Piotra, Włodka i FIP FIZAN. Są OFE i PPK oraz spółki akcjonariusza większościowego Z. Jakubasa. W składzie akcjonariatu Mennicy od lat jest tylko jedna osoba będąca w składzie Rady Nadzorczej i Zarządu Spółki.
Po piąte - piszesz, że nie masz zamiaru ich (akcji) sprzedawać, ale także nie masz zamiaru zaprezentować swojej opinii nt. akcji spuszczenia kursu na 19,1 zł. w 22.08.24 r. (czwartek) oraz tygodniowego skupu akcji po 1000 szt. tygodniowo.
O takich drobnostkach jak zmianę z 2 na 1,5 zł. wartości dywidendy jaką planujesz za 2024 r. oraz umieszczeniu w sprawozdaniu finansowym za II kw. 24 , akapitu o 2 letnim okresie rozwiązywania sprawy Mennicy Towers pomimo tego, że jako akcjonariusz musiałeś wiedziałeś w czerwcu br., że obligatariusze Jarząbka postawili w stan upadłości jego spółki zależne, a więc nastąpiło "przyśpieszenie przejęcia udziałów przez Mennicę" nie wspomnę. (patrz pkt 3).

TreÅ›ci na Forum ×ãÖDzÊÈü¹û (Forum) publikowane sÄ… przez użytkowników portalu i nie sÄ… autoryzowane przez RedakcjÄ™ przed publikacjÄ….

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MENNICA -1,99% 24,60 2025-05-06 16:42:43
±Ê°ù³ú±ðÂá»åź&²Ô²ú²õ±è;»å´Ç&²Ô²ú²õ±è;²õ³Ù°ù´Ç²Ô²â&²Ô²ú²õ±è;³ú²¹&²Ô²ú²õ±è;5 ±Ê°ù³ú±ðÂá»åź&²Ô²ú²õ±è;»å´Ç&²Ô²ú²õ±è;²õ³Ù°ù´Ç²Ô²â&²Ô²ú²õ±è;&°ù²¹±ç³Ü´Ç;

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.