Czytam te bzdury, które o mnie ludzie piszą na forum i muszę przyznać, że niektórych ponosi wyobraźnia bardzo daleko.
Sprostuję więc kilka tzw. „Faktów” z forum:
Nie jestem żadnym człowiekiem funduszy, ani Euvica. Inwestuje swoje środki a nie czyjeś (jak ktoś sugerował). Nie jestem z nikim poukładany (musiałbym to zgłosić wtedy przecież pod karą z MAR). Nie mam też żadnej wiedzy tajemnej ze spółki (abstrahuje że byłoby to niezgodne z MAR).
Po prostu wierzę, że ta spółka ma szansę się podnieść i tyle. Są to moje i tylko moje spostrzeżenia i nie radzę nikomu opierać na nich swoich decyzji inwestycyjnych. Jak stracę, to własne pieniądze. Tak działa giełda.
A całą bandę naganiaczy z forum bardzo proszę o zachowanie swoich opinii dla siebie i nie wachlowanie moim nazwiskiem w lewo i w prawo i nie odmienianie go przez wszystkie przypadki.
A jeśli ktoś mi nie wierzy ilna forum i chce usłyszeć to na żywo, lub naprawdę chce coś zrobić dla spółki (poza pisaniem nieprawdy na forum) to zapraszam aby sie zarejestrował na najbliższe walne na 29.11. Obiecuję, że porozmawiam z każdym kto się do mnie podczas/po NWZA zgłosi.
To tak w formie oświadczenia. Możecie teraz hejtować ten post do oporu. Nie zamierzam na niego odpowiadać, a chętnych do zadawania pytań zapraszam na NWZA na 29.111
Proszę się nie przejmować tym, że Pana nazwisko pojawia się w wielu postach. Wraz ze wzrostem zaangażowania rozbudził Pan spore zainteresowanie i czy Pan tego chce czy nie rodzi to sugestię, że w Qumaka warto jeszcze nie skreślać. Choć nie umiałbym tego powiedzieć tym, którzy kupowali akcje po 15 zł.
Życzyłbym Panu, żeby został prezesem Qumaka i miał znaczący udział w reaktywacji spółki i jej dawnej marki.
Proszę wtedy pamiętać tez o tych drobnych akcjonariuszach, niestety to co działo się w spółce przez ostatnie miesiące, cały ten kabaret z Euvic, który po dzisiejszym walnym dobiega już końca a jego ostatnim aktem będzie jak sadze wymiana prezesa, odzwierciedlone jest w nastrojach i komentarzach jakie tutaj panują.
Oczywiście źle się dzieje, że jedni plują na drugich, każdy tutaj, zapewne jak Pan chce po prostu zainwestować i zarobic oraz mieć poczucie ze nie jest przez spółkę d....y
Wszystkiego Dobrego!!!
Panie Sylwestrze tak samo Panu jak i pozostałym Akcjonariuszom zależy na tym samym-czyli na uzdrowieniu spółki, przez ponad rok, a tym bardziej ostatni miesiąc były różne perypetie, a efekt tego jest jaki jest. Czas na zmiany-które następują i bardzo dobrze bo były konieczne! Przecież nikt rozsądny nie będzie Pana hejtował bo nie ma za co, być może ktoś niefortunnie zatytułował post Biernacki vs Fundusze który pozornie coś sugeruje ale absolutnie nie ma tam nic pejoratywnego w kontekście Pana osoby. To, że każdy inwestuje na giełdzie żeby zarobić czy w spółkę X czy Y to oczywiste, przy pewnym poziomie ceny uważa akcje za atrakcyjne to je kupuję oczekując zysku. Zgodnie z przepisami zwiększajac zaangażowanie powyżej 5% ujawnił się Pan w akcjonariacie co jako osoba z branży, większość odebrała pozytywnie tę informacje i jest to zupełnie zrozumiałe. Moje osobiste zdanie jest takie, że na pewno Qumak może być spółką o znacznie wyższej kapitalizacji, do tego są konieczne pewne działania, które będą podejmowane. Natomiast absolutnie nie nakłanianiem nikogo do zakupu/sprzedaży, niech każdy robi ze swoimi pieniędzmi co uważa za najlepsze. Ja również kupiłem trochę akcji w ostatnim czasie, wykorzystując historyczne minima ale inwestuje w różne spółki, więc dywersyfikuję ryzyko i jestem przygotowany na różne scenariusze. Jeśli będę na kolejnym NWZA to zawsze można porozmawiać, każda merytoryczna dyskusja jest dobra. Znam innych Akcjonariuszy spółki jeśli będzie chciał Pan przedyskutować różne sprawy, koncepcje to zostawiam kontakt mailowy.
Pozdrawiam!
elpresidente.invest@gmail.com
Jedziemy na tym samym wózku, Pan Biernacki na dziś wspiera firmę, my jako drobni akcjonariusze powinniśmy łączyć siły i patrzeć na ręce zarządowi, bo osatnie decyzje zarządu są profesjonalne, szkoda że nie będę na Walny bo to może być okazja do merytoryczny rozmów, posiada akcje Qumaka i zależy mi na tym aby Q wyszedł na prostą. Branża informatyczną moze dzis nie ma lekko ale jest to branza z przyszłością i dlatego warto zaryzykować
Dobrze, ze szybko dzialacie, pozostalo zmienic prezesa w trybie pilnym, prokuratura powinna go rozliczyc bo dziala na szkode spolki skladajac wniosek do sadu niezgodnie z prawem..
CV nowego viceprezesa daje nam nadzieję, że ktoś profesjonalnie zajmie się ratowaniem Qumaka, poza tym ma doświadczenie w sektorze skarbu państwa a to może też pomoc w restrukturyzacji Q
Tez tak mysle ..a do kolegi z góry, jezeli prezes celowo pisze zly wniosek to dziala na szkode spółki- celowe dzialanie- a to juz prokuratura moze scigac, skladasz powiadomienie, to wszystko, pewno fundusze rozlicza obecnego prezesa, którego dni sa juz policzone jako prezesa Qumaka
To miło, że 42 minuty po północy skierował do akcjonariuszy kilka zdań wyjaśnienia Pan Sylwester BIERNACKI. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- I wprowadził na parkiecie ,,byczy nastrój,, kupiłem wczoraj pod info o sądzie po 0,49 dzisiaj część z dużym zyskiem sprzedałem
Byku wiesz sam ze tu nie idzie o 0.50 czy 0.60 ale póki co korzystaj, ja bede spal spokojnie jak prezesa wymienia jak najszybciej, pko jest zdeterminowane i nie da połozyc Qumaka , wolny z poukordem byli szczwani ale sa inni szczwansi od nich i tu sie przeliczyli, prezes podawal do prokuratury byly menadzerow a teraz sam może byc podany za swoje dzialania, samo życie,
Skoro Pan Biernacki zaryzykował swoje duże pieniądze! To cóż jak mój mały pakiet pojedzie do góry razem z jego całym wagonem w jednym pociągu w przyszłości na peron z napisem 15,00 złotych !
Wczoraj po wpisie autora postu otwarcie było 0,52 i doszło aż do 0,57 ------------------------------------------------- dzisiaj otwarcie było 0,54 to idąc tym schematem będzie wzrost nawet do 0,59 zobaczymy
Dnia 2018-11-07 o godz. 00:42 ~Sylwester_Biernacki napisał(a): > Szanowni, > > > > Czytam te bzdury, które o mnie ludzie piszą na forum i muszę przyznać, że niektórych ponosi wyobraźnia bardzo daleko. > > Sprostuję więc kilka tzw. „Faktów” z forum: > > Nie jestem żadnym człowiekiem funduszy, ani Euvica. Inwestuje swoje środki a nie czyjeś (jak ktoś sugerował). Nie jestem z nikim poukładany (musiałbym to zgłosić wtedy przecież pod karą z MAR). Nie mam też żadnej wiedzy tajemnej ze spółki (abstrahuje że byłoby to niezgodne z MAR). > > > > Po prostu wierzę, że ta spółka ma szansę się podnieść i tyle. Są to moje i tylko moje spostrzeżenia i nie radzę nikomu opierać na nich swoich decyzji inwestycyjnych. Jak stracę, to własne pieniądze. Tak działa giełda. > > > > A całą bandę naganiaczy z forum bardzo proszę o zachowanie swoich opinii dla siebie i nie wachlowanie moim nazwiskiem w lewo i w prawo i nie odmienianie go przez wszystkie przypadki. > > A jeśli ktoś mi nie wierzy ilna forum i chce usłyszeć to na żywo, lub naprawdę chce coś zrobić dla spółki (poza pisaniem nieprawdy na forum) to zapraszam aby sie zarejestrował na najbliższe walne na 29.11. Obiecuję, że porozmawiam z każdym kto się do mnie podczas/po NWZA zgłosi. > > > > To tak w formie oświadczenia. Możecie teraz hejtować ten post do oporu. Nie zamierzam na niego odpowiadać, a chętnych do zadawania pytań zapraszam na NWZA na 29.111 > > > > Spokojnej nocy
Możliwe,ze komuś było na rękę ,żeby wywołać spadek i panikę ------------------------------------------------------------------------------------ w poniedziałek wzrosło do 0,29 i trzeba było ostudzić wzrost doprowadzić do spadku i kupować dzisiaj można po 0,14-0,15
Bardzo dziwnie sie to czyta z obecnej perspektywy
- nie kupił a sprzedał
- przeniósł sie do QPS z wolnym
- na mieście wszyscy mówiła ze QPS przepisuje co sie da na siebie (Energa moim zdaniem będzie odpowiedzial na ta miejska plotkę)
Jeszcze ponad rok temu /gdzie medialnie był temat fuzji / na goowork -chyna jest do dzisiaj wpis byłego już wtedy pracownika że zabiorą co lepsze a reszta do piachu . Przecież do QP zabrali pracowników z Qumaka i większość rętownych kontraktów a długi i to co niepotrzebne zostało w Qumaku - którego akcje macie . W tym scenariuszu Qumak do piachu a akcje papier toaletowy - jednak świątecznie życzę aby tak się nie stało . Pomimo ostatnich złych komunikatów kurs z niewiadomych powodów nie spada na papier toaletowy Obroty też symboliczne trudno powiedzieć jak to interpretować . Analizując przeszłe notowania Qumaka czy innych spółek z problemami pamiętajmy żeby nie kupować akcji danej spółki za cały kapitał dywersyfikując portfel. Chyba iż inwestujemy 1 czy dwie pensje to nawet strata takiej kwoty aż tak nie zaboli.