.... 389 zł, jeśli stopa dywidendy miałaby być taka, jak średnia dla WIG. Jest to oczywiście niemożliwe ale dobrze pokazuje wysokość dywidendy w relacji do obecnej ceny akcji. Zapinać pasy. Pozdrawiam inwestorów. Dywidendowy
Ja kupowalem na wirusowej wyprzedazy. Kupilem ETL po seedniej cenie 22zl w sumie 500szt.
Kupilem tez Delko, wawel, Lotos, pzu, pkobp, banco santander. Dla smiechu kupilem tez providenta.
Teraz siedze i kisze. Nie zamierzam nic nikomu sorzedawac, ani napychac brokerom kieszeni prowizjami.
Najtrudniej bylo przetrzymac jak w listopadzie spadaly kursy, ale wytrzymalem.
Za rok bedzie pewnie kolejny wirus albo jakas wojna, to sobie dokupie jak bedzie po taniosci.
A po mojej smierci zostawie mojemu Sebastianowi w spadku.
Pozdrawiam
Brawo p.LONGOWY-SERDELI!Myślenie prawidłowe-kupuj jak wszyscy sprzedają! Kupiłeś w większosci spółki dywidendowe.Dobry ruch! I nie miotasz się !Takich stabilnych inwestorów trzeba GPW!
Pytanie o jutrzejszy kurs EUROTEL.Czy wzrośnie na open do 40pln + 5%??
Akcji jest tak mało, że bez naganiania wzrost do 50zł w tym tygodniu jest jak najbardziej realny i dalej daje stopę zwrotu ponad 10%. Nie zdziwiłbym się gdyby wzrosło do 60zł. Zobaczymy jednak jak będzie, ja papier trzymam na długo.
Brawo. Skupuj na spadkach spółki dywidendowe, szczególnie jak ich pbv<1,uśredniaj i reinwestuj dywidendy. Rób to co miesiąc, co kwartał. Nudne? A kto powiedział że mądre inwestowanie jest nerwowe, ryzykowne albo emocjonujące? Pozdrawiam. Dywidendowy
A dywidenda przyszla to nie przyszłość? Zapodaj dywidendę 4 zł albo, pal licho nawet 3 zł i policz w ten sam sposób cenę akcji... Słabo? Pozdrawiam. Dywidendowy
po sesji 19.04 to już będzie przeszłość, choć zacna :) za 2021 zakłądam połowę tego co 2019+2020, czyli 3,10zł, więc wg Twoich wyliczeń ~195zł - nie pogardziłbym :) ale a co do średniej dla WIG - czy liczona po wszystkich spółkach, czy tylko tych wypłacających dywidendę, bo tu jest sęk?
Ja tylko rzuciłem hasło, żeby uzmysłowić jak tania jest to spółka po dywidendzie. Tak się nie wycenia akcji w praktyce, to było raczej jako ciekawostka. Pozdrawiam. Dywidendowy
Ja dzisiaj sprzedałem, bo tak mi wychodzi z AT (kurs dotarł do linii oporu na dlugoterm. kanale). Całkiem przyzwoicie zarobiłem, a jak los da, to jeszcze tu wrócę, bo b. lubię ten papier.