Dz

• odprowadzanie podatku od zarobków w internecie Autor: ~krushers [89.64.245.*]
    1. Mam pytanie co do rozliczenia podatkowego w przypadku „zarabiania w internecie”. Jak to wygląda w polskim systemie podatkowym, gdzie w przypadku stron takich jak showup.tv użytkownicy przez portal transferują środki do innych użytkowników? Czy osoba otrzymująca pieniądze po prostu dostaje przelew i portal nie musi się nic martwić podatkami tak jak to było np. w przypadku allegro, że była tylko pośrednikiem? Rozumiem, że ja jakbym taki portal prwadził to musiałbym tylko odprowadzać podatek od mojej prowizji?
    PS. W regulaminie showup.tv jest taki zapis „Ewentualne regulowanie podatku leży w gestii użytkownika ShowUp.tv
    ” . To w takim razie użytkownik musi dostać jakieś świadectwo ile i za co pieniędzy otrzymał od strony?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
  • Re: odprowadzanie podatku od zarobków w internecie Autor: tambede [89.70.127.*]
    Rozliczanie podatków dla osób niewtajemniczonych może okazać się trudne, dlatego ja zawsze staram się to robić przez dobrze wybrany program komputerowy, a przy okazji mieć szansę na wybranie OPP której będę pomagał w tym roku. Obecnie zdecydowałem się wesprzeć działania Obywatelskiej Fundacji Pomocy Dzieciom bo faktycznie działają i niosą pomoc dzieciakom chorym na różne choroby, a co lepsze na terenie całej Polski. Dlatego też wpisuję KRS 0000140007 i zachęcam cię byś także podczas rozliczanie pomyślał o wsparciu właśnie ich!!
  • Re: odprowadzanie podatku od zarobków w internecie Autor: pranwikowo2014 [62.121.148.*]
    a to Pan/Pani w ten sposob zarabia? mysle, ze mozna prawnie sie z kims skontaktowac badz bezposrednio ze stronka show up tv, jezeli potrzebowal by Pan/Pani porady prawnej w tej kwestii, to prosze o podanie maila. Pozdrawiam. Katarzyna