Kolego to giełda,jednemu zabierze drugiemu da. Z tym że są wyjątki i wszystkim zabierze,jak w wypadku tego cuda.Dawno już spisałem to na straty. Cóż trzeba odrabiać straty gdzie indziej,czego wszystkim inwestorom tego cuda życzę.
Myślę że większość z nas straciła nadzieję albo ja traci chociaż należy pamiętać ŻE PODOBNO cierpliwość się opłaca a tu przy latach zawieszenia wszyscy czy chcą czy nie chcą są CIERPLIWI
No niestety, sytuacja jest taka jaka jest. Mam wrażenie, że aktualni akcjonariusze nie mają pomysłu co dalej, albo - co gorzej - odpuścili całkowicie temat!!! Ca jakiś czas obserwuję brytyjski rejestr gospodarczy i wpisy w podmiotach powiązanych: Ecap Esport Ltd, Esboz Ltd i Pure Sport Group Ltd (PSG). W PSG "spuścili" F. Petterssona i teraz dyrektorem jest James Savage. Praktycznie Pettesrsson chyba opuścił pokład tych spółek i zobaczymy, czy wyjdzie też z Ludusa? Myślę, że powodem jest przede wszystkim kwestia totalnej porażki aplikacji PSG i tokenów + nieudane wejście na brytyjską giełdę - w ramach odwrotnego przejęcia podmiotu Trafalgar Property. Gdzieś nawet udało mi się w tamtym roku nawiązać kontakt z Petterssenem na jednym z komunikatorów i niejako sam przyznał, że temat tokenów ich przerósł. Niestety obecny prezes Ludusa - J. Byrne ani razu nie odpowiedział na moje pytania! Wygląda na to, że w tej chwili Ludus to "dryfujący okręt z wątpliwej jakości kapitanem". Szanse, że tutaj cokolwiek się jeszcze wydarzy są praktycznie iluzoryczne!!!
Zwróć uwagę że nie tylko forum PURE praktycznie zamarło to także Trafalgar zachowuje się jak LUDUS jak pamiętam tam w grę wchodziły jakieś pożyczki dla Trafalgaru który jest również słaby ale chociaż jego kapitał to nieruchomości... tutaj wszystko to pozory bo trudno wycenić jakąkolwiek wartość mając na uwadze że nigdy nie było wiadomo czy ECAP jest coś wart a w obecnej sytuacji trudno nawet określić faktyczny stan udziałów ich wartość i co ciekawe właściciela ECAPA bo termin wezzwania do rozliczenia minął parę miesięcy temu poza tym przecież tu caly czas kręci się wokół paru osób które w postedni czy bezposredno są powiązane ze wszystkimi podmiotami począwszy od GDP na ESBOZ skończywszy i chyba wszyscy widzimy że od lat nue było tu żadnej transakcji rozliczonej gotówką bo niby co ma tą gotówkę generować... pamiętacie jeszcze coś takiego jak przegląd opcji strategicznych ?
Szukam informacji na temat ECAP, ESBOZ i PURE, bo kierując się informacjami w brytyjskim KRSie zaczynam się niepokoić o powrót LUDUSa do notowań.
Świat zmierza ku samozagładzie. Chciwość i pycha zbierają żniwa. Zły świętuje bo urządził ludziom igrzyska, a teraz musi im zabrać wszystko co wcześniej im dał.