×ãÖDzÊÈü¹û

• ZaciÄ…gniÄ™cie kredytu Autor: ~Gracz [93.181.181.*]
    W info czytamy, że brak wolnych środków spowodowało dobranie kredytu bo wszystkie aktywa są rozproszone. Czy to oznacza, że dywidendy w tym roku za 2024 nie będzie?
  • Re: ZaciÄ…gniÄ™cie kredytu Autor: ~Szwagier [213.134.191.*]
    Też nie wiem, ale tego się obawiam, więc sprzedałem cały pakiet przy pierwszej okazji po publikacji tej wiadomości.
    Miesiąc wcześniej zarząd poinformował akcjonariuszy, że w sumie to nie wie, co ma robić ze spółką. Mam wrażenie, że przespali cały postęp i najchętniej prowadziliby stragany "GSM, zdejmowanie sim-locka" jak w 2005 roku. Próbowali ze sklepami Xiaomi, nie wyszło, zdarza się.
    Nie widzę atutów po stronie spółki, a nawet zaskakuje mnie, jak udawało im się przez poprzednie lata uzyskiwać całkiem dobre wyniki finansowe (przez co sam się skusiłem na zakup tych akcji). Mnie w spółce już nie ma, może wrócę, jeśli przegląd opcji strategicznych da jakieś optymistyczne perspektywy.
  • Re: ZaciÄ…gniÄ™cie kredytu Autor: ~xd [31.6.158.*]
    papier coraz słabszy czekamy na wieksze promocje, nie warto przepłacać.
  • Re: ZaciÄ…gniÄ™cie kredytu Autor: ~Yorki [31.60.243.*]
    Jestem ciekawy czy starczy tego kredytu dla zarządu, a straty póki co odrabiam na Mabion.
  • Re: ZaciÄ…gniÄ™cie kredytu Autor: ~xd [31.6.158.*]
    Dnia 2025-04-16 o godz. 15:49 ~Yorki napisał(a):
    > Jestem ciekawy czy starczy tego kredytu dla zarządu, a straty póki co odrabiam na Mabion.

Ja wyszedłem po 22 zł teraz zarabiam na Mabion ale mysle że z czasem odkupie akcje podupadłego EUROTEL po 16 zł
  • Re: ZaciÄ…gniÄ™cie kredytu Autor: ~Fro-Fro [84.38.18.*]
    Spłacili kredyt
    http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1
  • Re: ZaciÄ…gniÄ™cie kredytu Autor: ~Yorki [31.60.246.*]
    Zamiast na dywidendę zysk idzie na kredyty, coraz słabsza kondycja eurotel ..
  • Re: ZaciÄ…gniÄ™cie kredytu Autor: ~Fro-Fro [84.38.18.*]
    Niby tak jak piszesz ale powoli coś się dzieje i w 2024 salon otworzyli i w 2025 też otworzyli dobrze jak by w sprzedaż w sieci poszli bardziej
  • Re: ZaciÄ…gniÄ™cie kredytu Autor: ~Oszukany [31.60.246.*]
    Nikt dziadostwa już nie kupuje, inwestorzy którzy kupowali to w tym roku ponieśli już ogromne straty
  • Re: ZaciÄ…gniÄ™cie kredytu Autor: ~xyz [195.85.196.*]
    Ludzie, co Wy z tym kredytem? Przecież kredyt obrotowy w rachunku bieżącym to normalna rzecz w działalności biznesowej. Żaden powód do niepokoju.

Cytuję z komunikatu o zaciągnięciu kredytu:
    "Wykorzystanie powyższego limitu gotówkowego oznacza, że ilość posiadanych wolnych środków obrotowych w dyspozycji Emitenta uległa wyczerpaniu, a pozostała część środków finansowych znajduje się obecnie na różnego rodzaju instrumentach finansowych lub jest ulokowana w towarze handlowym."

Czytaj: mamy środki finansowe, ale obecnie zablokowane, np. na lokatach bankowych czy w obligacjach.

To tak, jak gdybyście mieli lokatę na 100tys. w banku, ale pożyczyli od kogoś 1000zł do pierwszego, bo nie chcecie jej zrywać.
  • Re: ZaciÄ…gniÄ™cie kredytu Autor: ~Bartlucz [31.183.151.*]
    Dokładnie tak, kredyt w rachunku jest po to żeby z niego korzystać. Dokładnie tak jak Pan pisze
[x]
EUROTEL 0,54% 18,60 2025-05-02 16:40:37
±Ê°ù³ú±ðÂá»åź&²Ô²ú²õ±è;»å´Ç&²Ô²ú²õ±è;²õ³Ù°ù´Ç²Ô²â&²Ô²ú²õ±è;³ú²¹&²Ô²ú²õ±è;5 ±Ê°ù³ú±ðÂá»åź&²Ô²ú²õ±è;»å´Ç&²Ô²ú²õ±è;²õ³Ù°ù´Ç²Ô²â&²Ô²ú²õ±è;&°ù²¹±ç³Ü´Ç;

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.