×ãÖDzÊÈü¹û

• Obiektywnie o Relpolu Autor: ~UdziaÅ‚owiec [37.248.216.*]
    Wg mnie ten rok należy spisać na straty. Ostatni kwartał też będzie słaby. Strata za cały rok sięgnie zapewne 7 mln zł. Zainwestowali w nową linię produkcyjną ale jak się okazuje nadal ma problemy i trzeba kalibrować. W przyszłym roku wynik może być ponad 0 ale to powoduje, że akcje nadal mogą spadać. Jest to okazja dla kupujących, wkurzenie dla zapakowanych.
  • Re: Obiektywnie o Relpolu Autor: ~Wiarus [46.227.241.*]
    KtoÅ› już coÅ› wie... Prawdopodobnie bankructwo już stoi za progiem. Dawno temu pisaÅ‚em, że kupiÄ™ za groszy kilka. Przy podziale majÄ…tku same maszyny bÄ™dÄ… ·É¾±Ä™³¦±ðÂá warte. Na pewno ·É¾±Ä™³¦±ðÂá niż zarzÄ…d.
  • Re: Obiektywnie o Relpolu Autor: ~Joker [193.28.84.*]
    Czy ty wiesz co piszesz?
  • Re: Obiektywnie o Relpolu Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Obecna wartość rynkowa jest równa 4 -letniemu capexowi (wartości inwestycji).
    Oceniając z tej perspektywy to spółka jest tania. Ale spółka musi przynosić zyski (i zapewnić odpowiedni poziom rentowności) i to jest podstawowa sprawa.
  • Re: Obiektywnie o Relpolu Autor: ~wykres [213.92.154.*]
    jest piękny! spadek z 7PLN na dzisiejsze poziomy to około -24%. spółka dla wytrwałych akcjonariuszy z potencjałem wzrostu w ciągu najbliższych 5 lat
  • Re: Obiektywnie o Relpolu Autor: ~Alldom [213.134.188.*]
    Spadek to szansa by taniej kupić. W granicach 5 zł kiedyś kupiłem elektrotim, który trzymam w większej części do dziś. Na pewno kiedyś ruszy do przodu, cierpliwość to podstawa. Jest dobra cena, a jak będzie po 4 zł, to jeszcze lepiej.
  • Re: Obiektywnie o Relpolu Autor: ~Abc [77.65.100.*]
    Tylko ilu wytrwa tak długo. Może być ciekawie, ale ryzyko jest (wszędzie jest, tu może trochę większe
  • Re: Obiektywnie o Relpolu Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    Dnia 2024-11-21 o godz. 19:44 ~Udziałowiec napisał(a):
    > Wg mnie ten rok należy spisać na straty. Ostatni kwartał też będzie słaby. Strata za cały rok sięgnie zapewne 7 mln zł. Zainwestowali w nową linię produkcyjną ale jak się okazuje nadal ma problemy i trzeba kalibrować. W przyszłym roku wynik może być ponad 0 ale to powoduje, że akcje nadal mogą spadać. Jest to okazja dla kupujących, wkurzenie dla zapakowanych.

w 2022 wstrzymali prace z zakładzie który mają niedaleko Kijowa. Wiadomo coś, czy RELPOL zamierza wznowić produkcję przy ewentualnym rozejmie na Ukrainie?
  • Re: Obiektywnie o Relpolu Autor: ~ktk [37.30.10.*]
    Dane sÄ… w raportach.
[x]
RELPOL 0,37% 5,46 2025-05-16 16:27:13
±Ê°ù³ú±ðÂá»åź&²Ô²ú²õ±è;»å´Ç&²Ô²ú²õ±è;²õ³Ù°ù´Ç²Ô²â&²Ô²ú²õ±è;³ú²¹&²Ô²ú²õ±è;5 ±Ê°ù³ú±ðÂá»åź&²Ô²ú²õ±è;»å´Ç&²Ô²ú²õ±è;²õ³Ù°ù´Ç²Ô²â&²Ô²ú²õ±è;&°ù²¹±ç³Ü´Ç;

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.