Wg mnie ten rok należy spisać na straty. Ostatni kwartał też będzie słaby. Strata za cały rok sięgnie zapewne 7 mln zł. Zainwestowali w nową linię produkcyjną ale jak się okazuje nadal ma problemy i trzeba kalibrować. W przyszłym roku wynik może być ponad 0 ale to powoduje, że akcje nadal mogą spadać. Jest to okazja dla kupujących, wkurzenie dla zapakowanych.
KtoÅ› już coÅ› wie... Prawdopodobnie bankructwo już stoi za progiem. Dawno temu pisaÅ‚em, że kupiÄ™ za groszy kilka. Przy podziale majÄ…tku same maszyny bÄ™dÄ… ·É¾±Ä™³¦±ðÂá warte. Na pewno ·É¾±Ä™³¦±ðÂá niż zarzÄ…d.
Obecna wartość rynkowa jest równa 4 -letniemu capexowi (wartości inwestycji). Oceniając z tej perspektywy to spółka jest tania. Ale spółka musi przynosić zyski (i zapewnić odpowiedni poziom rentowności) i to jest podstawowa sprawa.
jest piękny! spadek z 7PLN na dzisiejsze poziomy to około -24%. spółka dla wytrwałych akcjonariuszy z potencjałem wzrostu w ciągu najbliższych 5 lat
Spadek to szansa by taniej kupić. W granicach 5 zł kiedyś kupiłem elektrotim, który trzymam w większej części do dziś. Na pewno kiedyś ruszy do przodu, cierpliwość to podstawa. Jest dobra cena, a jak będzie po 4 zł, to jeszcze lepiej.
Dnia 2024-11-21 o godz. 19:44 ~Udziałowiec napisał(a): > Wg mnie ten rok należy spisać na straty. Ostatni kwartał też będzie słaby. Strata za cały rok sięgnie zapewne 7 mln zł. Zainwestowali w nową linię produkcyjną ale jak się okazuje nadal ma problemy i trzeba kalibrować. W przyszłym roku wynik może być ponad 0 ale to powoduje, że akcje nadal mogą spadać. Jest to okazja dla kupujących, wkurzenie dla zapakowanych.
w 2022 wstrzymali prace z zakładzie który mają niedaleko Kijowa. Wiadomo coś, czy RELPOL zamierza wznowić produkcję przy ewentualnym rozejmie na Ukrainie?