×ãÖDzÊÈü¹û

• StraciÅ‚em cierpliwość, zamulony kurs od ponad roku Autor: ~VENDETTA [78.9.26.*]
    Szkoda czasu, dobra decyzja bo poszły akcje po ok. 15.
  • Re: StraciÅ‚em cierpliwość, zamulony kurs od ponad roku Autor: ~abc [83.18.211.*]
    Dnia 2023-03-15 o godz. 10:12 ~VENDETTA napisał(a):
    > Szkoda czasu, dobra decyzja bo poszły akcje po ok. 15.

A kiedy był ten śmieć po 15 zł?
  • Re: StraciÅ‚em cierpliwość, zamulony kurs od ponad roku Autor: ~OBSER [5.184.120.*]
    Niestety lipa. Już za długo to trwa. Inwestycja w Balticon obecnie mija się z celem. Kiedyś napisałem, że tu dopiero zaczyna się coś dziać jak zarządowi zależy na sprzedaży akcji. Teraz to prezez ma ponad 3000 akcji i wiceprezes Kiedrowski 5000 akcji. To trochę mało. Ja pod koniec roku sprzedałem w okolicach 10 zł około 4000 akcji pod optymalizację podatkową, z chęcią odkupienia. Po tym co widzę czuję nie smak. Już tych akcji nie odkupię. Po tym co tutaj się dzieję przez ostatnie półtora roku mówię pas. To jest mój przedostatni wpis na tej spółce. Jak sprzedam resztę akcji to na pewno napiszę (to może długo potrwać).
  • Re: StraciÅ‚em cierpliwość, zamulony kurs od ponad roku Autor: ~abc [83.18.211.*]
    Dnia 2023-03-15 o godz. 10:41 ~OBSER napisał(a):
    > Niestety lipa. Już za długo to trwa. Inwestycja w Balticon obecnie mija się z celem. Kiedyś napisałem, że tu dopiero zaczyna się coś dziać jak zarządowi zależy na sprzedaży akcji. Teraz to prezez ma ponad 3000 akcji i wiceprezes Kiedrowski 5000 akcji. To trochę mało. Ja pod koniec roku sprzedałem w okolicach 10 zł około 4000 akcji pod optymalizację podatkową, z chęcią odkupienia. Po tym co widzę czuję nie smak. Już tych akcji nie odkupię. Po tym co tutaj się dzieję przez ostatnie półtora roku mówię pas. To jest mój przedostatni wpis na tej spółce. Jak sprzedam resztę akcji to na pewno napiszę (to może długo potrwać).

Piszę tu od dawna, że ulica może tu tylko stracić.
  • Re: StraciÅ‚em cierpliwość, zamulony kurs od ponad roku Autor: ~OBSER [5.184.120.*]
    @abc ale ja akurat mam zysk na Balticonie okoÅ‚o 180 tys. pomimo ostatniej sprzedaży akcji pod optymalizacjÄ™ podatkowÄ…. Mimo zysku drugi raz bym nie wchodziÅ‚ w Balticon z prostego powodu. Jestem tu okoÅ‚o 10 lat. Na innych spółkach bym zdecydowanie ·É¾±Ä™³¦±ðÂá zarobiÅ‚.
  • Re: StraciÅ‚em cierpliwość, zamulony kurs od ponad roku Autor: ~VENDETTA [78.9.26.*]
    abc: Trudno zerknąć na wykres i zobaczyc, ze styczen-luty spokojnie mozna bylo sprzedac po 15? Nawet ponad 16 było....
    Obserw: To niesamowitą masz wytrwalosc na tej spolce. To po ile to kiedys chodzilo, ze teraz masz taki zysk? Chyba, ze sprzedawales tez powyzej 20 zł.
    Moze odbiorÄ™ po ok. 10, ale juz niewielkÄ… ilosc akcji.

• Re: StraciÅ‚em cierpliwość, zamulony kurs od ponad roku Autor: ~OBSER [46.205.132.*]
    Mój debiut na giełdzie to 2007r. i niedługo po tym wystartował newconnect z 5 spółkami. Pamiętam debiut Balticonu. Pierwsze 3 sesje były imponujące obroty na poziomie 20 mln zł !!! Kurs wtedy poleciał na 1,92 , a wycena rynkowa wynosiła 600 mln zł !!! Kurs spadł z 1,92 zł na 30 gr !!! Wtedy uznałem, że to okazja i zakupiłem pierwszy pakiet. Niestety jak się później okazało nie była to okazja ;) Po półtora roku kurs był na poziomie 10 gr !!! Pamiętam fix na którym był duży zakup akcji 9 lub 10 gr. Okazało się, że akcje kupili wiceprezesi... Długo nic się nie działo. Kurs ruszył i była hossa na Balticonie. Dotarliśmy do 40 gr !!! W międzyczasie sprzedawałem akcje :) Duży pakiet 100000 akcji udało mi się sprzedać po 36 gr! No i jakąś część w przedziale 36 - 40 gr !! Pamiętam, że upłynniałem akcje od 20 - 40 gr. Potem był resplit akcji 100:1 i kurs się osuwał. Resplit z tego co pamiętam przy kursie 32 gr co po resplicie 100 do 1 dawało 32 zł. W niedługim czasie kurs zleciał poniżej 10 zł. Ja dobierałem akcje od 14 zł w dół :) No i dwa lata temu upłynniałem akcje od 16 zł do 28,4 zł !!! Dla czego upłynniałem ? Bo nie podobała mi się płynność !!! Jak się później okazało dobrze zrobiłem bo wiceprezesi również upłynniali papier. Raz pamiętam jak złapałem jakiegoś słupa. Ustawili zlecenie kupna 5000 akcji po 26 zł, a ja im sprzedałem ;) Wiele mógłbym o Balticonie napisać !!! Pamiętam jak napompowali sobie wycenę księgową o 10 mln zł (sprawa SERENITY). O tym również pisałem na forum ;)
  • Re: StraciÅ‚em cierpliwość, zamulony kurs od ponad roku Autor: ~Ciekawy [37.47.250.*]
    Serenity A co to?
  • Re: StraciÅ‚em cierpliwość, zamulony kurs od ponad roku Autor: ~OBSER [46.205.132.*]
    https://www.parkiet.com/analizy-rynkowe/art23167451-serenity-dwa-koty-pies-i-bezpieczenstwo-obrotu

• Re: StraciÅ‚em cierpliwość, zamulony kurs od ponad roku Autor: ~VENDETTA [78.9.26.*]
    Ciekawa historia, dzięki za podzielenie się. Ja BLT nie zapamietam dobrze, mozna bylo nabyc OTS czy ATC CARGO z tego sektora, a akcjonariusze BLT od blisko dwoch lat w 4 literach. Plynnosc zabija ten walor, potrzebny jest zwiekszony FF. Na MOBRUK to bardzo pomogło kursowi i zainteresowaniu spółką.
    Teraz inwestuje przede wszystkim w gamedev(CRJ, HUUUGE, TEN itd.), oraz spekuluje na przecenionych weglowkach(JSW, BOGDANKA).
    Z NC polecam zerknąć na ZENERIS, MPAY, TERMOEXPERT oraz TERMO2POWER.
  • Re: StraciÅ‚em cierpliwość, zamulony kurs od ponad roku Autor: ~OBSER [5.184.92.*]
    @VENDETTA Pełna zgoda. Co do tych spółek z NC to najbardziej razi mnie mPAY. Nie zapomnę jak dziki trener naganiał na tą spółkę jak była przy kursie około 4 zł (na szczycie). Z resztą zaorski też mocno naganiał w social mediach. Widział mPay-a po 10 zł ;) Na mPay był robiony pump & dump. Wykorzystano zasięgi dzikiego trenera i zaora by naciągnąć naiwnych. Jest trochę na ten temat na youtube. Polecam obejrzeć filmiki. Życzę trafnych decyzji inwestycyjnych!
    Wiem o tym, ale co jakis czas jest na MPAY wystrzał i moze zgarnąć sporo $. Teraz oczekiwana jest umowa z GPW.
    Podobnie mozna brac BEP oraz AIRWAY, co jakis czas UP i kilkanascie procent zyskujÄ….
[x]
BALTICON 2,86% 21,60 2025-05-16 10:48:37
±Ê°ù³ú±ðÂá»åź&²Ô²ú²õ±è;»å´Ç&²Ô²ú²õ±è;²õ³Ù°ù´Ç²Ô²â&²Ô²ú²õ±è;³ú²¹&²Ô²ú²õ±è;5 ±Ê°ù³ú±ðÂá»åź&²Ô²ú²õ±è;»å´Ç&²Ô²ú²õ±è;²õ³Ù°ù´Ç²Ô²â&²Ô²ú²õ±è;&°ù²¹±ç³Ü´Ç;

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.