.... Zarząd będzie przekazywał do publicznej wiadomości informacje o przebiegu procesu przeglądu opcji strategicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, zastrzegając sobie termin 31 sierpnia 2022 r
Nie wiem czy zwrociliscie uwage ale tak jakby uswiadomili, za kasa z IGS ma byc docelowo wyplacona i stad tez rozwazaja rozne opcje inwestycji gotowki. Tak jak podkreslalem wczesniej... Przez wejscie na gielde udzialy F IV moga byc warte x kilka tego co jest teraz a SPOKO nadal idzie swoim torem. Setup powinien byc lepszy niz obecny. Kluczowe cisnac zarzad o notowanie akcji serii D - klucz do powaznych wzrostow.
Z komunikatu w sprawie zapłaty od GDP AB:
Emitent wskazuje, że do dnia dzisiejszego nie otrzymał wskazanej wyżej zapłaty ze względu na fakt, że wierzytelności nie stała się jeszcze wymagalna. Nadmienić należy, że biegły rewident badający sprawozdanie za rok 2021 nie dostrzegł zagrożenia braku spłaty wskazanej wierzytelności. Emitent prowadzi aktualnie rozmowy mające na celu finalizację transakcji o czym poinformuję w osobnym raporcie ESPI."
Skoro wierzytelności nie są jeszcze wymagalne, to dlaczego piszą, że prowadzą rozmowy w celu finalizacji transakcji? Termin zapłaty, albo nadszedł, albo nie! Swoją drogą, ciekawe, jaki termin zapłaty został określony, skoro jeszcze nie jest wymagalny np. rok od zawarcia transakcji?
Termin wymagalności zapłaty to kluczowa informacja tak jak i ilość udziałów w SPAC ani jedna ani druga informacja nie została podana a espi wygenerowano alby uspokoić atmosferę chociaż ABSOLUTNIE nic ono nie wnosi ... to co ważne że kolesie z zarządu, rozumieli że jest grupa inwestorów która nie pozwoli bezkarnie utopić FINV .. tak czy owak CZUJNOŚĆ I JESZCZE RAZ CZUJNOŚĆ a nie bełkot o usrednianiu i kolorowych swieczkach
Nie wiem czy ktoś poza nami to czyta,ale w mediach trzeba robić szum .Tak jak pisałem wcześniej,trzeba się zorientować,jak to ugryźć od strony formalno -prawnej.Pozdrawiam.