Chętnie posłucham merytorycznych opinii. Dzisiaj mamy złoto na poziomie 1775 a do ATH na 2000 $ ma jakieś 13%. Z kolei srebro jest na poziomie 23 i do ATH na poziomie 48 z 2011 czyli ponad 100%. niemniej jedna srebro nie przebił ATH jak złoto w tamtym roku Wiadomo że srebro to siostra złota i zwykle reaguje dużo poniżej niż gold ale ma większa zmienność. Czy teraz dobry czas na zakup i uzupełnianie pod dywersyfikacje. Zakładam zakupy w PLN fizycznego metalu a nie kontrakty czy też etfy
Ja oczekuje ze rok 2022 bedzie już duza szansą wzrostu wartosci złota, jednak i tak wole miec czesc oszczędności w złocie i srebrze niż wierzyć w spadajacą wartość pieniedza papierowego
Jak najbardziej, jak chcecie mieć dostęp do szerokiej oferty monet, czy również sztabek to ja polecam mennicę skarbową u których będziecie mogli liczyć na pełne wsparcie, konkurencyjne ceny i pełne bezpieczenstwo zakupow.
Moim zdaniem zdecydowanie zÅ‚oto należy kupować i to w Miennicy Skarbowej. ´ÜÅ‚´Ç³Ù´Ç zawsze lepiej siÄ™ sprzedawaÅ‚o a za jakiÅ› czas możesz na tym zrobić.
Moim zdaniem lepsze jest złoto choć srebro też jest dobra opcja. Ogólne kamienie szlachetne i to w dobrych cenach możesz kupić w Mennicy Skarbowej. Sam zobacz
Tak naprawdę to zależy po prostu od tego, jaką kwotę chce się zainwestować. Na mennicy skarbowej jest i złoto i srebro, można wybierać do woli. Moim zdaniem oczywiście złoto jest lepsze, ale srebro to też dobry przedmiot do inwestycji :)
To czy złoto, czy srebro to raczej zależne jest po prostu od tego, ile pieniędzy mamy do zainwestowania. Moim zdaniem złoto jest lepszą opcją, ale srebro też będzie ok. Najlepiej chyba zdecydować przegladając jakąś ofertę np mennicy skarbowej, gdzie można sobie porównać ceny tych metali.
Ja polecam sprawdzić przy zakupie mennice skarbową. Dlatego że mają naprawdę dobry wybór zarówno jeśli chodzi o wersje jednouncjowych monet bulionowych, ale z tego miejsca i ich obsługi jestem bardzo zadowolona. Wszystko bezpiecznie i solidnie a to na początku jest bardzo ważne kiedy chcemy się chronić przed inflacją
Moim zdaniem to i to. To są surowce szlachetne w które opłaca się inwestować cały czas. Jeśli chcesz kuoic w dobrej cenie złoto czy srebro to polecam zajrzeć do Mennicy Skarbowej
W większości złoto ja bym pozostawał w stosunku 70% do 30% i tak też buduje swój portfel monet metali szlachetnych. Ostatnio dokupiłem liścia klonowego w mennicy skarbowej bo była dobra oferta
Ja osobiście kupuję złoto. Wiadomo złoto jest bardziej znane i coraz więcej ludzi chce je mieć. Kupuję złoto jak cos oszczędzę poprze Miennice Skarbową. Bardzo dobre ceny i mają złoto na miejscu
Ceny złota i srebra wzrosły po konflikcie rosyjsko-ukraińskim. Oczekuje się, że ceny złota wzrosną w tym tygodniu z oporem na spot złota COMEX na poziomie 1970 USD za uncję i wsparciem na poziomie 1870 USD za uncję.
Jeśli chodzi o zakup metali szlachetnych to śmiało mogę polecić wam Mennicę Skarbową. Oferta tutaj jest bardzo dobra, dodatkowo zamówienia są szybko realizowane co jest dużym plusem
Zdecydowanie złoto i srebro, najlepiej w formie uncjowych monet. Ja kupuję w mennicy skarbowej, akurat na dołkach staram się bezpieczniej lokować swoje oszczędności.
Moim zdaniem bardziej w grę wchodzi złoto na nim pewnie więcej zarobisz. Jak chcesz kupić złoto to polecam zobaczyć w Mienniaca Skarbowa. Polecam
Dnia 2021-09-24 o godz. 11:18 dannyp77 napisał(a): > Chętnie posłucham merytorycznych opinii. Dzisiaj mamy złoto na poziomie 1775 a do ATH na 2000 $ ma jakieś 13%. Z kolei srebro jest na poziomie 23 i do ATH na poziomie 48 z 2011 czyli ponad 100%. niemniej jedna srebro nie przebił ATH jak złoto w tamtym roku Wiadomo że srebro to siostra złota i zwykle reaguje dużo poniżej niż gold ale ma większa zmienność. Czy teraz dobry czas na zakup i uzupełnianie pod dywersyfikacje. Zakładam zakupy w PLN fizycznego metalu a nie kontrakty czy też etfy
Moim zdaniem bardziej opłaca się inwestycja w złoto. Możesz więcej zrobić. jeśli chcesz kupić złoto to polecam Miennica Skarbowa możesz tam kupić złoto w dobrej cenie
U mnie stosunek złota do srebra fizycznego 70/30 jak na razie i tak buduje swój portfel. Cenowo łapie lokalne dołki i usredniam cenę dokupując w mennicy skarbowej
Jeżeli złote i srebrne inwestycje to od sprawdzonego dealera i tutaj mogę polecić mennice skarbową. Dobre warunki, dużo krótsza realizacja i ceny okey.
Czy złoto, czy srebro to dużo zależy też po prostu od kasy, jaką się ma do zainwestowania. W Mennicy Skarbowej jest i to i to więc można sobie popatrzeć na ceny ;)
Osobiście jestem zwolennikiem złota. Po pierwsze łatwiej przechować 1 uncję złota niż ok 1,5 kg srebra. Po drugie wejście w srebro to strata na dzień dobry 23% vatu, których nie odzyskamy przy sprzedaży. Po trzecie srebro z upływem czasu dostaje patyny ew. białych plam związanych z utlenieniem i traci część wartości. Wg. mnie najlepiej kupić krugerrandy lub orły.
Moimi ulubieńcami są złoto i srebro. Inne instrumenty mogą spaść, ale te zawsze będą zyskiwać na wartości z powodu rosnących wymagań zarówno online, jak i offline.
Przy przypadkowych wahaniach zachodzących na rynku trudno jest znaleźć odpowiednie aktywa, aby umieścić swoje pieniądze. Ale kiedy masz złoto i srebro, zawsze będziesz na tym korzystał.
´ÜÅ‚´Ç³Ù´Ç lepsze, to oczywiste ale jeÅ›li ktoÅ› ma mniejsze kwoty do zainwestowania, to srebro też jest ok. Polecam zajrzeć sobie na MennicÄ™ SkarbowÄ… tam można kupić i zÅ‚oto i srebro ;)
Zachowanie aktywów na przyszłość to dobry pomysł. Metale takie jak srebro i złoto są dobrze chronione przed niestabilnością finansową lub inflacją. Mają ograniczoną podaż, a popyt na srebro obecnie rośnie. Srebro może być bardzo korzystne dla inwestorów długoterminowych. Zależy to również od stolicy.
´ÜÅ‚´Ç³Ù´Ç bardziej stabilne, srebro z wiÄ™kszymi możliwoÅ›ciami wzrostu. OdnoÅ›nie wyboru mennicy to na pewno warto zajrzeć do skarbowej. PrzystÄ™pne ceny, miÅ‚a i w peÅ‚ni profesjonalna obsÅ‚uga.
Moim zdaniem złoto do inwestycji jest lepsze niż srebro. Wiadomo jest droższe niż złoto ale dzięki temu na złocie więcej się zarobi. Jeśli chcesz kupić złoto w dobrej cenie to polecam zobaczyć w Mennicy Skarbowej.
Jak ktoś kupuje złoto i nie zajmuje się tym zawodowo to najlepiej rozważyć inwestycje cykliczne, ewentualnie łapiąc lokalne dołki bo to i tak inwestycja długoterminowa. Odnośnie zakupu ja wybieram mennice skarbową, przy zakupie złotych uncjowych monet
Wiadomo że na złocie możesz więcej zyskać bo jest droższe niż srebro. Polecam kupić złoto w dobrej cenie w Mennicy Skarbowej. Ja tak zrobiłem i nie żałuję